keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Ella Kanninen: Ellan Toscana - kyläelämää Italiassa

Kirja: Ellan Toscana - kyläelämää Italiassa
Kirjailija: Ella Kanninen, valokuvat Ofer Amir
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016
Sivuja: 208

Ellan Toscana on täynnä lumoavia maisemia, pikkukylän elämää ja sympaattisia ihmisiä - sekä tietenkin nautinnollisia ruokia. 

Ella Kanninen on toimittaja ja monista tv-ohjelmista tuttu juontaja. 15 vuotta sitten hän lähti Italiaan kielikurssille. Siitä alkoi seikkailu, joka jatkuu edelleen. Kirjan upeat kuvat on ottanut Ellan hyvä ystävä, valokuvaaja Ofer Amir.


* * *

Laitoin Ella Kannisen kirjaan varauksen melko spontaanisti, enkä oikeastaan edes tiedä miksi. Aikaisemmin en ole ollut hirveän kiinnostunut Italiasta, enemmän kiinnostukseni on suuntautunut Espanjaan ja Kreikkaan, mutta viime aikoina on alkanut pieni kiinnostuksen poikanen heräämään. Ellan kirja tuli jossakin Internetin syövereissä minua vastaan, jolloin ajattelin, että tuon voisi ehkä lukea. Ja sitten olinkin jo laittanut kirjaan varauksen.

Aloin lukea kirjaa enemmän siltä kannalta, että pääsen tutustumaan Italian maaseutuun ja kyläelämään sekä näkisin upeita valokuvia, enkä hyvien ruokareseptien toivossa. Olen maailman huonoin kokki, enkä oikein tykkää ruuanlaitosta, joten en kirjan lukemisen aikana kokeillut yhtäkään reseptiä. Lisäksi suurin osa vaikutti minun taidoilleni liian vaativilta. Muutamia pastareseptejä voisin harkita kuitenkin kokeilevani.

Kirjassaan Ella kertoo, miten hän päätyi asumaan Firenzen lähelle maaseudulle perheensä kanssa ja minkälaista oli sopeutua pienen kylän elämään Italiassa tuntematta ketään. Kirjasta sai sellaisen kuvan, että italialaisiin on helppo tutustua ja läheisiä ystäviä löytyy helposti, jotka auttavat hädän tullessa.

Luvut olivat hyvin jaoteltu ja niitä oli mukava lukea. Teksti soljui eteenpäin. Lukiessa huomasin, että minut vallitsi rauhallinen tunne. Matkakuumeeni kasvoi ja nyt haluaisin joskus matkustaa Italian maaseudulle, kokea ainakin torikulttuurin ja nähdä kauniita maisemia. Olisin toivonut kirjassa olevan hieman enemmän maisemakuvia. Valokuvat olivat kyllä hienoja ja todella yksityiskohtaisia.

Ellan Toscana on hyvän mielen kesäkirja.

Suosittelen kirjaa Italialaisista perinneresepteistä ja kyläkulttuurista kiinnostuneille.

Arvosana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti