sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Uusi kirjablogi

Olen Mira, 23-vuotias kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelija. Kirjat ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja siksi päätin perustaa taas uuden kirjablogin, vaikka edelliset ovatkin pääasiassa kuihtuneet kasaan heti alkumetreillä. En voi siis luvata, että tämänkään blogin elämä olisi kovin pitkä, mutta katsotaan.

En koe, että minulla välttämättä olisi kirjoista hirveästi sanottavaa tai painavia mielipiteitä. Lähinnä itseäni varten tämän blogin perustin, jotta tulisi pidettyä edes jonkinlaista kirjallista lukupäiväkirjaa ja mietittyä vähän mitä on juuri lukenut ja miksi. Perfektionistiluonteeni takia pyrin kirjoittamaan kaikista vapaaehtoisesti lukemistani kirjoista jotakin, mutta en halua ottaa tästä blogista ja kirjoittamisesta niin suurta stressiä, että se veisi lukuinnon kokonaan pois.

Lukijana olen aikalailla kaikkiruokainen. Yritän tulevan ammattini vuoksi lukeakin monipuolisesti, vaikka usein kangistun kaavoihini ja luen nuorten tai nuorten aikuisten fantasiakirjallisuutta. Se on selkeästi lempigenreni ja luen sitä mieluiten. Viime aikoina olen kuitenkin lukenut paljon myös lastenkirjoja, koska silläkin saralla julkaistaan ja on julkaistu mieletön määrä hyvää kirjallisuutta ihan aikuiseen makuunkin. Aikuisten kaunokirjallisuus on jäänyt vähän heitteille, mutta katsotaan mitä siltä osastolta tulee luettua.

Luen melko hitaasti, joten postauksia ei ole odotettavissa edes kerran viikossa. Hyvä jos kerran kuukaudessakaan lukujumin sattuessa päälle. Pääasiassa luen suomennettua kirjallisuutta, koska lukupolitiikkani on sellainen, että luen kirjan suomeksi, koska sen eteen suomentaja on nähnyt vaivaa. Jos kirjaa ei ole saatavilla suomeksi vielä, voin sen lukea englanniksi, mutta tällä hetkellä englanniksi olen elämäni aikana lukenut yhden kirjan kokonaan ja toinen kesken. Toki haluan silläkin saralla petrata, koska englanniksi lukeminen helpottuu vain lukemalla.

Blogin nimi tulee ihan siitä, että minulla on lukemista loputtomasti ja lukulistani jatkuu loputtomiin. Mutta tämä blogi tuskin jatkuu loputtomasti! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti