lauantai 30. heinäkuuta 2016

Harry Potter -lukumaraton

Lukujonossa-blogin Sanna järjestää tänä kesänä Harry Potter -aiheisen lukumaratonin. Huomenna 31.7. on Harry Potterin 36-vuotis synttärit, joten mikäs parempi tapa viettää päivä kuin lukea Pottereita?

Minulla tilanne on sellainen, että en ole lukenut Potter-kirjoja vieläkään, vaikka kaikki omistankin. Leffoista tykkään kovastikin, mutta kirjoihin en ole vielä hannonut koskea, koska jos (tai pikemminkin kun) ne ovat hyviä, niin sittenhän ne loppuu. Typerä ajattelutapa vai mitä, koska ainahan ne voi lukea uudelleen :D

Joka tapauksessa nyt on varmaan viimeisen vuoden ajan tehnyt mieli katsoa leffat uudelleen, mutta haluan lukea kirjat ensin. En muista enää kunnolla leffojen tapahtumista mitään, niin siksi nyt on hyvä sauma aloittaa kirjojen lukeminen.

Niinpä aloitan Harry Potter -lukumaratonin Viisasten kivellä. Toivon saavani ensimmäisen kirjan luettua maratonin aikana. Siinä on 335 sivua, mikä voisi olla ihan realistinen tavoite, koska aiemmin olleessa lukumaratonissa luin 317 sivua. Aikaisemmasta maratonista jäi vieläpä pois hyvää lukuaikaa, kun lähdimme ostosreissulle.30.7.2016 klo 17.00 Aloitus

Maratonin ajattelin ensin aloittaa keskiyöllä ja lukea koko päivän, mutta nyt minulla ei ole mitään tekemistä illaksi niin päätin aloittaa jo nyt. Toki iltasella ajattelin katsoa Taru Sormusten Herrasta -elokuvan, mutta sama homma olisi ollut myös huomenna tiedossa.

Klo 20.50 

Melkein neljä tuntia maratonia takana. En ihan täysin ole omistautunut lukemiselle, aikaa on kulunut peruselämisen lisäksi koneella istuen, mutta ei sentään paljoa. Luettuja sivuja on kertynyt 99. Kirja on ollut ihan hyvä ja nopealukuinen. Vielä ei oikeastaan ole tullut mitään uutta, mitä en leffoista muistaisi. Nyt kuitenkin vaihdan maisemia Lontoosta ja velhomaailmasta Keski-Maahan ja matkaan kohti Mordoria.

31.7.2016 klo 9.20

Yöllä luin elokuvan jälkeen vielä muutaman sivun, mutta sitten uni vei voiton. Nyt on heräilty, koira aamulenkitetty ja teevesi kiehumassa. Ei kuin lukemaan! :)

Klo 12.25

Noin neljä ja puoli tuntia lukuaikaa jäljellä. Tämä lukumaraton on tuntunut menevän huomattavasti nopeampaa kuin kesälukumaraton. Luettuja sivuja on kertynyt 197. Luulen, että saan kyllä Viisasten kiven luettua. Katsotaan ehdinkö (tai jaksanko/haluanko) aloittaa Salaisuuksien kammiota. Nyt vähän ruokaa ja sitten jatkuu.

Klo 17.00 Lopetus

Nyt on Harry Potter -maraton ohitse. Viisasten kiven sain luettua. Loppua kohden en pitänyt lukemisen kanssa kiirettä, vaan touhuilin välillä muutakin. Siksi en yrittänytkään, että ehtisin aloittaa Salaisuuksien kammiota. Ihan tyytyväinen olen suoritukseen, sain saldoa parannettua kesälukumaratooniin verrattuna, mutta paremminkin olisi mennyt, jos olisin ahkerasti lukenut sen ajan mitä pystyin, enkä olisi eilen illalla katsonut kolmen tunnin elokuvaa. Mutta nyt on Potter-saagakin aloitettu! :)

Luetut sivut: 335

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti