tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kerstin Gier: Liitto : Unien kolmas kirja

Kirja: Liitto : Unien kolmas kirja
Kirjailija: Kerstin Gier (suom. Heli Naski)
Sarja: Unien kirjat #3
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2015 (suom. 2016)
Sivuja: 387

Livin unet ovat käymässä yhä vaarallisemmiksi, ja poikaystävä Henryn kanssakin olisi selviteltävää. Jotenkin on päädytty siihen, että Henry luulee Livin olevan valtavan kokenut elämän kaikilla osa-alueilla, vaikka asia ei ole ollenkaan niin. Kotirintamalla tapahtuu myös: Livin äiti on menossa uusiin naimisiin, mikä aiheuttaa kaikenlaista päänvaivaa. Kaiken lisäksi kostoa janoava Arthur ei aiheuta vahinkoa enää vain öisin vaan hän on keksinyt tavan kontrolloida ihmisiä myös unimaailman ulkopuolella. Livillä on todellakin kädet täynnä töitä, kun hän yrittää pysyä hengissä niin todellisessa kuin unimaailmassa.

* * *

Kerstin Gieriltä luin joskus muutamia vuosia sitten Rakkaus ei katso aikaa -trilogian ensimmäisen osan, josta pidin todella paljon. Sarja jäi kuitenkin kesken, enkä ole siihen vielä palannut vaikka ensimmäisen ja toisen osan omistankin. Unien kirjat -trilogian aloitin viime syksynä työharjoittelussa ollessani. Kirjoittelin myös ensimmäisestä osasta, Lupauksesta, kirjavinkin Keskikirjastojen Mitä lainaisin -osioon.

Ryhdyin lukemaan Lupausta hiemän skeptisesti, koska Rubiininpuna REKA-trilogiasta oli muistikuvieni mukaan niin hyvä. Unimaailmaakin epäilin hieman, koska minusta se tavallaan on aika tylsä aihe fantasiakirjoihin. Mutta jäinpäs koukkuun, Vala tuli luettua sitten joulun aikoihin ja sen loppumisen jälkeen olin ihan hermona, kun päätösosan julkaisemisesta ei ollut missään mitään tietoa. Onneksi kuitenkin loppukeväällä Liiton julkaisutiedot ilmestyi.

Muistikuvat edellisten kirjojen tapahtumista oli hieman hataria Liittoa aloittaessa, mutta lopulta pääsin taas tarinaan hyvin vauhtiin. Gierin kirjojen parhautta (vaiko hyvän suomentajan?) on sarkastinen huumori, mikä uppoaa minuun paremmin kuin hyvin. Liittoa lukiessa huomasin moneen otteeseen hymyn huulillani ja välillä jopa tirskahtelin ääneenkin. Liv joutuu välillä melko noloihin tilanteisiin, mutta silti minulle ei tule niistä myötähäpeän tunnetta.

Liitto kuitenkin loppui, enkä tiedä onko Gieriltä tulossa lisää nuortenkirjoja. Toivottavasti olisi, sillä minusta nämä kirjat ovat oikein hyviä. Onneksi minulla on vielä se Rakkaus ei katso aikaa -trilogia jäljellä.

Unien kirjat -trilogiaa voin suositella nuorille, mutta myös aikuisille (mikään ei estä aikuisia lukemasta nuortenkirjoja!), jotka haluavat lukea humoristisen nuorten elämään ja ihmissuhteisiin liittyvän kirjasarjan fantasiaelementeillä ja pienillä jännitystilanteilla höystettynä.

(Ps. Olipa ihan törkeän vaikea valokuvata tämän kirjan kansi!)

Arvosana:

1 kommentti:

  1. Potter-maratonin lähtölaukauspostaus on julkaistu! Voit käydä linkittämässä maratonpostauksesi kommentteihin. Tervetuloa mukaan ja hyvää maratonia! :)

    https://lukujonossa.fi/2016/07/pottermaratonin-lahtolaukaus/

    VastaaPoista