keskiviikko 17. elokuuta 2016

Miten päästä lukujumista?

Minulla on ollut lukujumi enemmän ja vähemmän koko tämän vuoden. En tiedä, mistä se johtuu, mutta jostain syystä kirjaan tarttuminen on ollut hankalaa. Saatan saada itseni lukemaan pari sivua ja sitten totean, että en jaksa. Se on ärsyttävää. Lukujumin aiheuttamaa "lukustressiä" lisää se, että olisi niin valtavan paljon kaikkea mitä haluaisin ehtiä lukea, mutta tällä hetkellä en saa mitään luettua.

Kirjastossa käyn viikoittain ja aina tarttuu jotain mielenkiintoista luettavaa mukaan, mutta lainapino vain kasvaa ja kasvaa, kun mitään en saa palautettua luettuna. Normaali 300-sivuinen kirja tuntuu tällä hetkellä liian suurelta järkäleeltä, puhumattakaan paksummista.

Osasyyllisenä lukujumiin on varmasti koululla ja tällä hetkellä opinnäytetyöllä. Koulussa on ollut vuosi sitten keväällä viimeinen pakollinen kirjallisuuskurssi, joka sinänsä oli ihan mielenkiintoinen, mutta nämä kurssit ovat saaneet aina minulle jumin päälle pakkolukemisellaan. Kevään jälkeen kesä meni takutessa lukemisen kanssa. Syksyllä alkoi työharjoittelu, jonka aikana sain luettua lastenkirjoja ihan hyvin. Ja nyt keväällä alkoi opparistressi, joka jatkuu ja jatkuu. Lukemisesta ei ole oikein vain tullut mitään.

Ehkä minulle on myös jäänyt päälle viime syksyn lastenkirjojen lukemisesta tullut hyvä fiilis, kun jonkun kirjan saa nopeasti päätökseen ja merkattua luetuksi, että nyt ei paksumpien lukemisesta tule oikein mitään. Ajoittain innostun lukemisesta päiväksi tai pariksi ja saankin jotain luettua pari sataa sivua eteenpäin, kunnes taas tyssähtää.

Lukujumi on varmasti kaikille lukijoille tuttu juttu, joten haluaisin kuulla, mitkä ovat teidän keinot lukujumin selättämiseksi? Itse haluaisin lukea jonkun kirjan, joka nappaa otteeseensa oikein kunnolla enkä hannoisi laskea sitä käsistäni pois, mutta en oikein tiedä mikä olisi semmoinen kirja, mitä tällä hetkellä kiinnostaisi lukea.

Toivon, että lukujumi hellittäisi loppuvuodesta, kun opinnäytetyö pitäisi saada valmiiksi ja innostuisin sitten taas ahmimaan kirjoja. Nyt ei oikein jatkuvan stressin takia tule mistään muutenkaan mitään. Tämäkin teksti on ihan sekavaa huttua, anteeksi siitä.

2 kommenttia:

  1. Täytyy aina ensiksi muistaa, että ei määrä vaan se laatu... Minulle lukujumiin on auttanut tauko tai kaikkien kirjojen palauttaminen ja uusien etsiminen tilalle jonkin ajan päästä. Joskus minulla on ollut niin paha jumi, etten ole pystynyt edes tarttumaan kirjaan saati lukemaan riviäkään. Mutta niin vain viimein kävi, että lukuinto heräsi taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän työstää tuota laatu korvaa määrän -ajatustapaa, mutta se on hankalaa. Minäkin olen lukujumin osuessa kohdalle yleensä hermostunut ja vienyt kaikki kirjat lopulta takaisin kirjastoon, mutta nyt en ole vielä vienyt. Nyt tuntuu, että en halua, koska haluan silti kovasti just nyt luke nuo kirjat, mutta ehkä olisi kuitenkin parempi viedä ne ja katsoa josko lukisi jotain omasta hyllystä. Aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä tai tyhjältä yöpöydältä :D

      Poista