torstai 1. syyskuuta 2016

Syksy

Pakko oli tulla kirjoittamaan syksystä, sillä olen tässä viime viikkojen aikana tajunnut, että tällä hetkellä mikään muu ei tunnu yhtä hyvältä kuin ajatus syksystä.

Minulle syksy on...
 • ... ihanaa ruskan ja auringon yhteistä värienloistoa
 • ... kirpakkaa aamua ja lämpenevää päivää
 • ... kauniin tähtitaivaan katselemista pimenevissä illoissa
 • ... upean täysikuun ihastelemista
 • ... haikeutta väistyvästä kesästä, mutta kuitenkin onnellisuutta alkavasta syksystä
 • ... uusien asioiden aikaa, vaikka luonto alkaakin kuihtua talven tieltä
 • ... kynttilöitä, villasukkia ja -takkeja, vilttejä, kuppeja kuumaa teetä

Vaikka tykkäänkin kaikista vuodenajoista melko tasaisesti, tällä hetkellä olen kuitenkin innoissani alkavasta syksystä. Syksy on ihanan tunnelmallinen.

Kun tämä on kirjablogi, pitää tässä tekstissä nyt vähän myös kirjoihin kajota. En ole tehnyt suurempia suunnitelmia loppuvuoden lukemisille. Osallistun elämäni ensimmäiseen lukupiiriin: täällä pääkirjasto tarjoaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden lukupiirin syyskaudelle. Neljä kertaa kokoonnutaan, joten aikomuksenani on lukea ainakin nämä neljä kirjaa, mitä ikinä sitten ovatkaan. Ensimmäisenä paneudutaan Nadja Sumasen Ramboon. 

Toivon ehtiväni, jaksavani ja innostuvani lukemaan myös muita kirjoja. Koulu ja oppari ovat ensisijaisia, mutta ehkä minä saan myös luettua muuta, kunhan tämä lukujumi hellittäisi. Into olisi lukea tosi kova, mutta kun kirjan otan käteen niin en vain pysty lukemaan. 

Mutta toivotaan kuitenkin, että tänä vuonna syksy olisi kaunis, aurinkoinen ja ihana!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun niin monissa blogeissa hehkutetaan syksyn alkua :) Toivottavasti lukujumisi hellittää! Minulle on auttanut luettavana olevan kirjan vaihto sekä joskus tauko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen huomannut monien hehkuttavan syksyä :)

   Toivottavasti tämä tästä. Taukoa on nyt tullut jo, että ehkä pitää aloittaa joku ihan uusi kirja nyt.

   Poista
 2. Mieki odotan niin innolla syksyä ja ihanaa ruskaa ja pimeää ja kynttilöitä ja villasukkia ja kaikkee muuta ihanaa! <3

  Miullaki on toisinaan niin pahoja lukujumeja etten ehkä uskaltais mennä mihinkään lukupiiriin. Vaikka siellähän se jumitus saattais hävitä kun ois pakko lukee... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä nyt yritän ainakin tuohon lukupiiriin päästä, kun aihe kiinnostaa :D Mutta katsotaan nyt saanko tän jumin selätettyä.

   Poista