lauantai 15. lokakuuta 2016

Liebster Award -tunnustus

Sain tämän Liebster Award -tunnustuksen Niinalta jo aikoja sitten elokuussa, kiitoksia! Päätin vastailla Niinan kysymyksiin, mutta tällä kertaa en laita tunnustusta eteenpäin, kun ei minulla ole haastettavia. Jos joku haluaa kuitenkin täältä napata tunnustuksen, edellisestä postauksesta voi napata minun kysymykseni.Säännöt:

1. Kiitä tunnustuksen antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita tunnustuksen logo esille blogiisi.
3. Vastaa tunnustuksen antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat tunnustuksen (ja joilla on alle 200 lukijaa).
5. Laadi 11 kysymystä, joihin listaamasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää tunnustuksen säännöt postaukseen.
7. Ilmoita listaamillesi bloggaajille tunnustuksesta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Vastaukset kysymyksiin:

1. Onko sinulla suomalaista suosikkikirjailijaa?
Elina Rouhiainen, Salla Simukka ja Annukka Salama. Heidän kirjojen myötä kynnykseni lukea kotimaista nuortenkirjallisuutta laski. Ja ylipäätään olen lukenut enemmän kotimaista kirjallisuutta, kun heidän kirjoihin uskalsin tarttua.

2. Kirja vai siitä tehty elokuva/tv-sarja? Kerro myös paras kirjan pohjalta tehty adaptaatio.
Yleensä sanon, että kirja on parempi kuin elokuva, mutta tykkään myös katsoa paljon elokuvia ja sarjoja. Johonkin aikaisempaan haasteeseen vastasin, että Veren vangit -elokuva on parempi kuin kirja. Vaikka ei sekään elokuva ole mikään menestysteos, mutta mieluummin katsoisin sen uudelleen kuin lukisin kirjan.

3. Käytätkö Goodreadsia?
Käytän.

4. Kenen kirjailijan teoksia et missään nimessä tahdo lukea? Miksi?
Alexandra Salmelan ja Katja Ketun. Salmelalta olen lukenut 27 eli kuolema tekee taiteilijan, enkä pitänyt siitä, joten minulla ei ole mitään mielenkiintoa lukea hänen tulevia teoksiaankaan. Ketun Kätilöä yritin lukea pari kuukautta toissa kesänä, mutta en edennyt pitkälle, eikä sen jälkeen ole ollut mielenkiintoa yrittää lukea häneltäkään mitään.

5. Jos voisit soittaa puhelun kenelle tahansa kirjailijalle, elävälle tai kuolleelle, kenelle soittaisit?
Onpa vaikea kysymys. Ensinnäkään en tiedä, mistä puhuisin heille. Mutta ehkä voisin soittaa Annukka Salamalle tai Elina Rouhiaiselle. Minulle kyllä oikeastaan kävisi kuka tahansa kirjailija.

6. Mikä kirja jokaisen tulisi lukea?
Vaikealla linjalla jatketaan. Tähän voisin ehkä vastata Britta Teckentrupin kuvakirjan Muistojen puu. Se teki minuun vaikutuksen ja oli ihana kirja vaikeasta aiheesta.

7. Käytätkö kirjanmerkkejä? Millainen on suosikkisi?
Käytän. Yleensä kirjanmerkkinäni on lainauskuitti tai mikä tahansa paperinpala tai jopa pompula. Muta minulla on myös kunnollisia kirjanmerkkejä, jotka yritän aina vaihtaa tilalle. Suosikkini on joskus kauan äidiltäni tuliaisiksi saamani lukutoukka, jolta on jo toinen sarvi poikki. Sillä on vain tunnearvoa eniten.8. Kenen kirjallisuuden hahmon kanssa voisit kuvitella olevasi parisuhteessa?
Hmm. Ehkä Peeta Mellark Nälkäpeleistä.

9. Listaa kolme teosta, jotka ovat omat kirjahyllysi aarteita.
Kerron teossarjoja: Salaman Faunoidit, Rouhiaisen Susiraja ja Rowlingin Potterit. Ja paljon, paljon muita mutta nämä nyt tuli ensimmäisinä mieleen.

10. Aiotko lukea kahdeksannen Potter-tarinan, Harry Potter and the Cursed Child alkuperäiskielellä tai käännöksenä?
Luultavasti käännöksenä sitten kun saan Potter-sarjan muuten luettua.

11. Onko sinulla suosikkisitaattia? Mistä kirjasta se löytyy?
En usko, että on. Nyt ei ainakaan tule mieleen.

2 kommenttia: