lauantai 26. marraskuuta 2016

Brian K. Vaughan: Saga : Toinen kirja

Kirja: Saga : Toinen kirja
Kirjailija: Brian K. Vaughan (suom. Antti Koivumäki)
Kuvitus: Fiona Staples
Sarja: Saga #2
Kustantaja: Like
Julkaisuvuosi: 2013 (suom. 2015)
Sivuja: 152

Huikea tieteisseikkailu jatkuu entistä yllättävämmissä ja jännittävämmissä merkeissä! Yhdessä pienen vauvansa ja yllätysvieraiksi saapuneiden appivanhempiensa kanssa rakastavaiset Alana ja Marko välttelevät kuolettavia tappajia, vähäpukeisia jättiläisiä sekä muita äärettömän avaruuden vaaroja.

* * *

Saga-sarjan lukeminen jatkuu. Toista osaa aloittaessa oli jo hieman muistikuvat edellisestä kaikonneet enkä meinannut päästä siksi kirjaan mukaan. Lähinnä siis eri lajit ja heidän päämäärät tuottivat päänvaivaa, ja piti usein pohtia, että "keitäs nämä olivatkaan ja mitä yrittävät". Mutta lopulta pääsin äkkiä taas tarinaan mukaan.

Aloitin kirjan tosi järkevästi ennen viikonloppua, kerkesin lukea yhden luvun ja sitten lähdinkin viikonlopuksi reissuun ja jätin kirjan kotiin. Kotiin tullessa ahmaisinkin koko kirjan sitten kerralla loppuun. Sarjan kirjat vain tuntuvat olevan sellaisia, ettei niitä voi oikein pätkissä lukea, kun aina haluaa lukea vielä yhden luvun ja sitten kirja jo loppuukin.

Huom! Seuraava kappale sisältää pieniä spoilereita!

Tämä kirja kuitenkin herätti enemmän tunteita kuin edellinen osa. Olen eläinrakas ihminen ja tuntuu, että eläinten kohtalot koskettavat enemmän kuin ihmisten kohtalot. Tässäkin kirjassa eniten sydäntä riipaisi Valhetassun putoaminen avaruusaluksesta kuin Markon isän kuolema. Luku päättyi vielä siihen, kun kuvassa oli Valhetassun putoaminen ja ihan meinasi muutama kyynel vierähtää silmäkulmasta. Mietin, että jatkanko lukemista nyt vai myöhemmin, mutta pakko oli saada tietää kuinka kissaeläimelle sitten lopulta kävi. Mutta oli se sydäntäriipaisevaa. Usein eläinten kuolemat, varsinkin jos eläin on hyvä, saavat minut inhoamaan kyseistä sarjaa tai elokuvaa tai muuta. Onneksi tätä ei tarvinnut alkaa inhoamaan. I Am Legend -elokuva on sellainen, jota inhoan, vaikka tavallaan se olikin hyvä. En voi kyseistä leffaa edes katsoa uudelleen enää.

Mutta edelleen tykkään tästä sarjasta kovasti! Täytyy lukea seuraava osa nopeampaa, ettei tämän osan tapahtumat pääse unohtumaan. Sarjan ainoa "ongelma" on tähän maailmaan ja eri lajeihin sisälle pääseminen. Itselleni se siis tuottaa oikeasti päänvaivaa, enkä ehkä oikein vieläkään muista kaikkia eri olentoja. Kuitenkin pieni ongelma se ja sen vuoksi sarja varmasti kannattaa lukea useaan otteeseen, jotta maailma ja hahmot piirtyvät mieleen.

Arvosana:
★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti