sunnuntai 25. joulukuuta 2016

H.Y. Hanna: Curse of the Scarab

Kirja: Curse of the Scarab
Kirjailija: H.Y. Hanna
Sarja: Big Honey Dog Mysteries #1
Kustantaja: Omakustanne
Julkaisuvuosi: 2013
Sivuja: 235

Missing puppies. Deadly secrets. Serious slobber.

All Honey the Great Dane ever wanted was a peaceful life - walking her human, checking Peemail at the park - but when neighbourhood puppies start disappearing, life takes a sinister turn. Why are dead scarabs found after each disappearance? Do the strange markings on a gravestone really spell out an ancient Egyptian curse? And what about Max, the Pit Bull with a murky past, who seems to be hiding secrets of his own... Can Honey risk everything and trust him or will it cost her the chance to save the puppies?

* * *

Sain kaveriltani lainaan H.Y. Hannan Curse of the Scarab -kirjan. Hän pitää Big Honey Dog Mysteries -sarjasta, joten päätin kokeilla itsekin tätä sarjaa. Tämä oli elämäni aikana toinen kirja, jonka luin englanniksi.

Alkuun kirjan lukeminen oli hidasta, vaikka lukeminen englanniksi vaikuttikin helpolta. Teksti oli muutenkin helppolukuista ja ymmärrettävää, Osaan englantia ehkä keskiverrosti, joten olin kyllä vähän yllättynyt miten sitä pystyykin lukemaan englanniksi melko helposti ja sujuvasti, joskin hitaammin kuin suomeksi. Jotenkin olin ajatellut, että minulla englanniksi lukeminen ei oikein onnistuisi, en ehkä ymmärtäisi tarpeeksi tai jaksaisi keskittyä. Keskittyminen edelleenkin on mielessä, kun ajattelen englanniksi lukemista, mutta tämänkin kirjan lopulta luin parissa päivässä loppuun.

Mutta itse kirjaan. Alun hidas lukeminen johtui osittain vieraasta kielestä, mutta osittain myös kirjasta itsestään. Vaikka olenkin koiria rakastava ihminen ja sinänsä kirja kiinnosti, niin jotenkin silti tylsyys leijaili ilmassa. Oli vaikea päästä kirjan kanssa alkuun, kun "päähenkilö" tosiaan on tanskandoggi. Mutta kun päätin kirjan sitten lukea melkein kerralla loppuun, lähti juonikin vetämään paljon paremmin. Loppu oli oikein hyvä ja surullinenkin. Taisi pari kyyneltäkin vieriä poskeani pitkin. :D

Alun hitauden ja tylsyyden jälkeen pidin kyllä tästä kirjasta. Loppu oli oikeastaan kirjan tylsyyden pelastus. Eikä lopulta enää tuntunut vaikealta "olla koira", kun lukemisessa pääsi vauhtiin. Lapsille suunnatuksi omakustannekirjaksi oikein hyvä. Ajattelin lukea sarjan seuraavan jatko-osankin, jos sen vain kaveriltani saan vielä joskus lainaan. :)

Arvosana:
★★★★

PS. Oikein mukavaa joulun jatkoa! Saitteko kirjoja lahjaksi? :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hauskalta, että päähenkilö on eläin. Pitäisi itsekin kokeilla jotain englanniksi. Olisi oikeastaan pari kirjaa jo hyllyssä, kunhan pääsisin kynnyksestä yli :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on itelläni jonkin verran kirjoja englanniksi. Ne ovat siellä odotelleet sitä kuuluisaa "sitten joskus" :D

   Poista
 2. Vois kyllä itsekin ihan mielenkiinnosta lukea joskus kirjan, missä päähenkilö on eläin. Jos en ihan väärin muista niin jokin kirja löytyy ainakin suden näkökulmasta kirjoitettuna.

  Oon kans ajatellut itsestäni etten pystyisi lukemaan kirjoja englanniksi, mutta silti olen ostanut niitä hyllyyni ja ajatellut että "vielä joskus". Katon monesti tv-sarjoja enkuksi tekstitettyinä ja ei ole ollut ongelmia, jotenkin kirja vaan tuntuu korkeammalta portaalta.

  Joulupukki toi tänne muutaman kirjan, mm. Jane Austenia sekä Potter -aiheisia opuksia! :D Joulu vähän niin ku oli ja meni jo, joten toivotetaan vaikka hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen katsonut paljon tv-sarjoja enkkuteksteillä eikä tosiaan ole ollut ongelmaa ymmärtämisessä. Kirjan aloittamisessa vieläkin on suuri kynnys, kun tuntuu, että luenko turhaan jos en ymmärräkään. Mutta lukemallahan vain se enkuksi lukeminenkin harjaantuisi. Ja on se sitten mukavan yllättävää kun lukee ja huomaa, että hei mä ymmärränkin ihan hyvin. Huomattavasti hitaampaa kuitenkin luen enkuksi. :)

   Minäkin sain muutaman kirjan, mutta teen niistä oman postauksen vielä :) Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista