torstai 1. joulukuuta 2016

Magdalena Hai: Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta

Kirja: Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta
Kirjailija: Magdalena Hai
Kustantaja: Karisto
Julkaisuvuosi: 2016
Sivuja: 229

Kemianopettajan käsi haisee päivä päivältä pahemmalta. Pikajunaan 214 nousee mummolaan matkustavien Irinan ja Toivon lisäksi laiha nainen, jolla on hyönteismäiset silmälasit. Tivolin onnenonginnasta voitettu nukke ei taida olla ihan tavallinen...

Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta on yhtä aikaa karmea, kaunis ja ilkikurinen tarinakokoelma nuorille. Kirjan tarinat säikyttävät, hihityttävät ja käsittelevät pinnan alla monia nuoria ahdistavia asioita, kuten koulukiusaamista, vanhempien eroa ja yksinäisyyttä.

* * *

Magdalena Hain Haiseva käsi taisi olla ensimmäinen luettu novellikokoelmani. Hyvin harvoin tartun novelleihin, en oikeastaan edes tiedä miksi. Näitä oli kuitenkin kiva lukea, osa oli pitempiä ja osa lyhyempiä.

Kauhu on myös genre, jota karttelen. Näen helposti painajaisia, joten siksi tähänkin tarttuminen oli vähän siinä ja siinä. Päättelin, että ehkä Magdalena Hain kauhunovellit voisivat olla kesyjä aloitettavia, kun ne on kuitenkin suunnattu nuorille.

Kaikista jännittävin novelli oli Pahanukke, joka nousi myös yhdeksi suosikiksi. Luin kyseistä novellia illalla ja kyllä alkoi selkäpiitä karmia. Jouduin keskeyttääkin lukemisen hetkeksi ja kerätä rohkeutta jatkaakseni. Novelli oli kuitenkin hyvä! :D

Muita suosikkinovelleja oli Peto ja perhonen sekä Metsätie ja Aarnikotka - Murhenäytelmä seitsemässä osassa sekä Herra Pörrö ja hänen ritarikuntansa. Peto ja Perhonen oli minusta erittäin kaunis novelli. Siinä oli ihana tunnelma. Metsätie ja Aarnikotka taas oli surumielinen. Herra Pörrö taas oli... ihana!

Tykkäsin kyllä lukea Hain novelleja. Osa oli erittäin omaperäisiä, osassa seikkaili taas tavanomaisempia hahmoja. Muutama novelleista jätti jälkeensä kysymyksiä ja vieläkin pohdin osan novellin juonta ja tapahtumia. Voin kuitenkin suositella novellikokoelmaa, varsinkin sellaisille, jotka eivät hirveästi kauhua ole lukeneet, kuten minä.

Arvosana:
★★★

4 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän vain rohkeasti tarttua tällaiseen 'helppoon' kauhuun.. :-D
  Hohto niin mua kiinnostaisi, mutta siitä nyt ei varmaan ainakaan tule mitään :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnostaisi Kingin kirjat ja oon vähän kahden vaiheilla, että uskallanko edes kokeilla :D Mutta nää oli kivoja, että kyllä mä uskon sun kykenevän näihin helposti :)

   Poista
 2. Mä oon joskus teini-iässä lukenut pari Kingiä, ainakin Carrien ja siitä pidin kovasti. Sen vanhemman leffan oon myös nähnyt ja se taisi olla ihan katsottava. Tänä vuonna luin Tervetuloa Joylandiin, mutta se ei kyllä ole kauhukirja. Tommi lukee parhaillaan Hohtoa ja vaikkei olekaan kuvaillut sitä kauhean pelottavaksi, niin pitäisköhän sitä itsekin lukea vähän tällaista keveämpää kauhua. :D Laitan vinkin ylös.
  Jäimme seuraamaan blogiasi
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon harkinnut lukevani jossain vaiheessa Kingiltä Kuvun alla, kun katoin sen tv-sarjan ja se oli ihan hyvä, ainakin alkuun. Toki Kingillä on noita ei-kauhukirjojakin, mutta tavallaan ehkä tekis mieli joskus kokeilla hänen kauhujaan :D

   Kiva, että jäitte seuraamaan :)

   Poista