sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kirjavuosi 2016

2016 vuoden aikana luin 38 kirjaa, mikä on ihan keskiverto määrä minulle. Goodreadsin lukuhaasteeksi olin laittanut alun perin 48, mutta laskin sen syksyllä 36, kun tiesin etten voi alkuperäistä määrää saavuttaa mitenkään opinnäytetyön ollessa kesken ja pääprioriteettina. Blogin aloittamisen jälkeen luin 24 kirjaa, joista ihan kaikista en ole blogannut (kuvakirjat, yksi tietokirja ja wreck this journal).

Luetuista kirjoistani
 • 26 oli kaunokirjoja
 • 8 tietokirjaa
 • 2 sarjakuvaa
 • 1 runokirja
 • 1 muu kirja
Lukemistani kirjoista peräti 19 oli kotimaisia kirjoja! Olin tästä määrästä hiukan yllättynyt, kun tuntuu, että luen kotimaista kirjallisuutta todella vähän, vaikka tiedän, että viime aikoina määrä on kasvanut. Kaikki viime vuonna lukemani kirjat löytyvät Goodreadsista. Minut saa pyytää siellä kaveriksi, jos tekee mieli. :)Vuoden aikana lukemista kirjoista suosikeiksi nousivat Saga-sarjakuvat, Harry Potter ja viisasten kivi, Tähtiin kirjoitettu virhe sekä Kuura. Tykkäsin kovasti myös Kerstin Gierin Unien kirjat -trilogiasta, jonka viimeisen osan luin tänä vuonna. Blogia ennen luin J. R. Wardin Pimeyden rakastajan, joka nousi myös yhdeksi suosikiksi. Aion kirjan lukea kyllä uudelleen pian, kun olen unohtanut jo sen tapahtumat melkoisen hyvin ja haluan sarjaa jatkaa.

Tänä vuonna lukusuunnitelmiini kuuluu Seinäjoen pääkirjaston 100 kirjan lukuhaasteeseen osallistuminen. Hieman epäilen saanko luettua 100 kirjaa vuoden aikana, mutta katsotaan kuinka käy. Goodreadsiin laitoin tavoitteeksi kuitenkin vain 48. Lisäksi toivon, että saisin luettua paljon oman hyllyn kirjoja, koska niitä en ole lukenut juuri lainkaan. Uutuuksiakin uskon lukevani, kun olen jo kirjastoon tehnyt muutamia varauksia. Sen suurempia suunnitelmia en aio tehdä, enkä aio muihin haasteisiin osallistua. Lukeminen meinaa olla nykyään minulle suorittamista ja haluaisin päästä siitä eroon, jotta voisin täysin vain nauttia rakkaasta harrastuksesta.

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille! Toivotaan, että tästä tulee oikein kirjarikas ja hyvä vuosi! :)

6 kommenttia:

 1. Sadan kirjan haasteessa olen mukana myös. Tommi tuskin sataa ehtii, mutta mistäs sitä tietää. Kotimaisia olet lukenut hyvän määrän, itsekin koitan pyrkiä lukemaan kotimaista enemmän. Ehdottomasti kannattaa mennä haasteetta jos lukeminen tuntuu suorittamiselta ja antaa sen soljua omalla painollaan :)
  Mahtavaa vuotta 2017!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisten määrä kasvoi paljon opiskeluita varten luettujen tietokirjojen takia, mutta onpahan nekin kirjoja ja luettuja sellaisia. Pitäisi itsekin yrittää kotimaisia kaunokirjoja saada luettua enemmän. :)

   Poista
 2. Oikein hyvää vuotta 2017! Ilman suorittamista ja lukuiloa täynnä! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta vuotta! Ja oikein hyvä määrä kotimaisia. Täytyy itsekin tsempata niiden kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti samoin! Nykyään on kyllä jo helpompi lukee kotimaista, laatu on minusta parantunut huimasti ja omat ennakkoluulot laskeneet :)

   Poista