perjantai 10. helmikuuta 2017

Brian K. Vaughan: Saga : Kolmas kirja

Kirja: Saga : Kolmas kirja
Kirjailija: Brian K. Vaughan (suom. Antti Koivumäki)
Kuvitus: Fiona Staples
Sarja: Saga #3
Kustantaja: Like
Julkaisuvuosi: 2014 (suom. 2015)
Sivuja: 152

Tähtienvälistä sotaa pakoilevat nuoret rakastavaiset Alana ja Marko ovat löytäneet turvapaikan Quietus-planeetalta. Pariskuntaa jahtaavat palkkionmetsästäjät lähestyvät kuitenkin uhkaavasti, ja lopullinen välienselvittely koittaa viimein. Sagan kolmas kirja paljastaa, kuka jää henkiin ja kuka kuolee.


* * *

Saga-sarjakuvien lukeminen jatkuu nyt kolmannella kirjalla. Vaikka edellisen osan lukemisesta ei sinänsä hirveän kauaa ollut aikaa kulunut, tuntui taas kirjan maailmaan mukaan pääseminen vaikealta. Se johtui ehkä siitä, että tarinan rakenne muuttui.

Mukaan tuli pari uutta tyyppiä, joita ei aikaisemmissa kirjoissa ollut ja tarinaa kerrottiin osittain myös heidän näkökulmastaan. Lisäksi tarina pomppi hieman tarinan menneisyydessä että tarinan nykyisyydessä.

Kirjassa muutenkin otettiin asioihin hieman takapakkia juonen kerronnan takia, mikä ainakin minulla hieman sekoitti ajatuksia. Lopussa kuitenkin juoni selkeytyi.

Kokonaisuudessaan tämä kirja tuntui ehkä enemmän semmoiselta välitarinalta. Yli puoleen väliin tuntui, että tässä nyt ei oikein tapahdu mitään merkittävää. Minusta tämän kirjan tärkeimmät asiat ehkä olisi voinut tiivistää edellisiin mukaan.

Seuraavan osan lukemista odotan kuitenkin innolla, kun ajassa mennään nyt reilusti eteenpäin eikä Alanan ja Markon tytär Hazel ole enää ihan pieni vauva. Mielenkiintoista nähdä, mitä juonessa tapahtuu ja miksi he saivat olla muutaman vuoden kokonaan rauhassa.

Arvosana:
★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti