maanantai 8. toukokuuta 2017

Brian K. Vaughan: Saga : Neljäs kirja

Kirja: Saga : Neljäs kirja
Kirjailija: Brian K. Vaughan (suom. Antti Koivumäki)
Kuvitus: Fiona Staples
Sarja: Saga #4
Kustantaja: Like
Julkaisuvuosi: 2014 (suom. 2016)
Sivuja: 152

"Tämä on tarina siitä, kuinka vanhempani erosivat." Galaksin jahtaamat rakastavaiset Marko ja Alana sekä heidän lapsensa Hazel ovat päässeet viimein eroon vainoajistaan. He viettävät rauhallista perhe-elämää, mutta pinnan alla kytee. Marko tylsistyy koti-isänä ja Alanan työ saippuaoopperatähtenä raastaa hermoja. Vanhat viholliset palaavat pariskunnan jäljille, ja myös uudet vaarat uhkaavat heitä.

* * *

Saga jatkuu. Edellisen osan lopussa tosiaan hypättiin ajassa vähän eteenpäin niin, että Hazel on jo taapero. Edellinen kirja tuntui hieman välikirjalta, jota tämä taas ei ollut. Tässä kirjassa päästiin vauhtiin ihan uudella tavalla.

Toiminnallisuutta siis löytyi, kuten myös uusia vihollisia Alanalle ja Markolle. Lisäksi kirjaan on eksynyt jo parisuhdedraamaa eikä kaikki enää siis ole rakastavaisten välillä niin kuin ennen.

Pidin tästä neljännestä osasta enemmän kuin edellisestä, vaikka edellinenkin sai sen viisi tähteä. Tässä vaan tuli sisältöä oli tosiaan enemmän ja tarina lähti minusta uusille urille. Ainut, mikä ehkä minua hieman tässä häiritsi, oli nimenomaan se aikahyppy vuoden parin eteenpäin Hazelin kohdalla, mutta entä muiden? Tuntui, että muut hahmot jatkoivat vähän siitä mihin jäivät, esimerkkinä nyt vaikka Tahto tai Prinssi Robotti. Koska en halua spoilata, en tästä asiasta enempää kerro, vaikka huomioni nyt jää hieman keskeneräiseksi. :D

Saga on hyvä sarjakuvasarja, mutta kuten aiemminkin olen tainnut sanoa, minulla ongelmaksi tässä muodostuu se, että unohdan aina edellisten osien tapahtumat. Nämä kaiketi olisi oikeasti hyvä lukea melkein perättäin, että pysyisi kunnolla kärryillä ja muistaisi nämä monensorttiset hahmot.

Arvosana:
★★★★★

2 kommenttia:

  1. On kyllä totta munkin kohdalla, että nää tarvitsisi maratoonata et muistaisi kaikki käänteet ja hahmot.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En onneks oo sitten ainoa, joka ei oikein pysy perässä :D

      Poista