lauantai 8. heinäkuuta 2017

Lukumaraton 2017

Heipparallaa!

Päätin, että nyt potkin lukujumin kauas pois (toivottavasti) ja osallistun kirjabloggareiden kesän toiseen lukumaratoniin. En etukäteen ilmoitellut mihinkään tästä maratonista kun en ollut varma ehdinkö siihen osallistumaan, mutta ehdin kuitenkin!

Kesäkuu oli ja meni, mateli hitaasti eteenpäin mutta vihdoinkin vaihtui heinäkuuksi. En tainnut kesäkuun aikana saada luettua yhtään kirjaa. Hui hyi. Mutta oli siinä kuussa kyllä tapahtumaakin. Työelämään siirtymisessä on aina omat rasitteensa ja sen vuoksi olenkin ollut töiden jälkeen aina hirmuisen väsynyt ja illat kuluneetkin telkkaria katsellessa. Loppukuusta sain myös tietää, että pääsin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan kirjallisuutta. Se tieto tuli siis aivan puskan takaa, koska olin 110 % varma, etten Jyväskylään nyt ainakaan pääse opiskelemaan. Pääsykoe oli niin vaikean oloinen, mutta ilmeisesti se sitten kuitenkin meni hyvin kun opiskelupaikka irtosi. Kuun vaihde on mennyt uuden asunnon etsimisessä, mutta sekin on nyt vihdoin löytynyt ja elokuun puolessa välissä muutto siihen. Uusia tuulia pukkaa siis.

Eli minun kesän 2017 lukumaraton alkaa tänään klo 15.30 ja kestää sunnuntaihin 15.30 saakka. Katsotaan kuinka onnistuu. Viime kesän maratonissa saldo oli 317 sivua, toivottavasti tänä vuonna tämä etana saa paremman saldon! :)

Minun maratonpino koostuu kolmesta keskeneräisestä kirjasta, eli:
 • Elina Pitkäkangas: Kajo
 • J. K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari
 • Jay Asher: Kolmetoista syytä

Tarkoituksena olisi saada näitä kirjoja eteenpäin, toivottavasti joku loppuun.

8.7.2017 klo 15.30
Lukumaraton alkaa!

Klo 18.52
Lukumaratonia ei ainakaan edistä päänsäryn poteminen ja maratonpuhelu. Aloitin lukemaan Asherin Kolmeatoista syytä, jota olin saanut jo aiemmin luettua 49 sivua. Hetken luettua rivit alkoi pomppia ja päänsärky vaikeuttaa lukemista niin paljon, että oli pakko ottaa särkylääkettä ja huilata hetki. Huilaamisen jälkeen olikin sitten helpompi taas jatkaa lukemista. :) Tähän mennessä olen lukenut 55 sivua.

Klo 22.38
Vaihdoin Kolmentoista syyn jälkeen Elina Pitkäkankaan Kajoon, jota olin lukenut aiemmin 120 sivua. Lukeminen lähti ihan hyvin käyntiin, mitä nyt taukoja pitelin aika usein. Sain kirjaa luettua kuitenkin 88 sivua. Nyt ajattelin vielä jonkun aikaa lukea ja alkaa sitten nukkumaan. Tähän mennessä luettuja sivuja 143.

9.7.2017 klo 15.10
Lukumaraton päättyy osaltani tähän. Sain Kajon luettua loppuun hetki sitten enkä enää 20 minuutin takia jatka lukemista. Lukumaratonin saldoksi tuli 270 sivua. Ihan ei viime kesän lukemiin päästy, mutta tämä maraton olikin hieman katkonainen kaikista tauoista sun muista johtuen :) Olen silti tyytyväinen, että sain kirjoja eteenpäin ja jopa yhden päätökseen.

Lukumaratonilla luetut:
 • Jay Asher: Kolmetoista syytä (55 s.)
 • Elina Pitkäkangas: Kajo (215 s.)
 • Luetut sivut yhteensä: 270 s.

4 kommenttia:

 1. Yli 300 luettua sivua ei kuulosta ihan etanan vauhdilta :D

  Hauskaa lukumaratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntuu etanavauhdilta, kun vertaa muiden lukumaratonien saldoihin. Mutta eipä sitä pitäisikään vertailla :)

   Kiitos!

   Poista
 2. Mukavaa että säkin lähdit mukaan maratoniin! Oon odottanut Elina Pitkäkankaan kirjojen lukemista ikuisuuden, kuullut niistä niin paljon hyvää! Nyt on vihdoin ja viimein Susiraja koluttuna läpi ja olisi korkea aika tutustua paremmin Kuuraan (ja Kajoon).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan! Vähän erilaisia hahmoja sisältävää fantasiaa :)

   Poista