keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kesken jäänyt: Sarah J. Maas: Throne of Glass : Lasipalatsi

Kirja: Throne of Glass : Lasipalatsi
Kirjailija: Sarah J. Maas (suom. Sarianna Silvonen)
Sarja: Throne of Glass #1
Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2012 (suom. 2017)
Sivuja: 438, joista luin 200
Arvostelukappale

Adarlanin hovin valtaistuinsaliin astelee pahamaineinen salamurhaaja. Hän ei ole tullut tappamaan julmaa kuningasta, vaan hän on siellä lunastaakseen vapautensa. Jos hän päihittää taistelutaidoillaan 23 varasta, salamurhaajaa ja soturia, hänet vapautetaan orjatyöstä suolakaivoksilta ja hänestä tehdään Kuninkaan Miekka. Hänen nimensä on Celaena Sardothien, ja hän on 18-vuotias nuori nainen.

Kruununprinssi saa Celaenan raivoihinsa. Kuninkaallisen vartioston kapteeni ottaa hänet suojatikseen. Kaukaisen maan prinsessasta tulee hänen ystävänsä. Mutta linnassa lymyää jotain hyvin uhkaavaa, ja Celaenan kilvoittelu vapaudesta muuttuu selviytymiskamppailuksi. Hänen on käytävä taisteluun pahan kitkemiseksi ennen kuin se tuhoaa hänen maailmansa. Onko taikuus sittenkään kadonnut valtakunnasta?

* * *

Normaalisti en ajatellut tehdä blogipostausta kesken jääneistä kirjoista, mutta Lasipalatsin kohdalla teen poikkeuksen, koska sain kirjan arvostelukappaleena kustantajalta. Kiitoksia Gummerus!

En pysty tarkkaa selvää syytä antamaan, miksi päädyin jättämään kirjan kesken. Haluan Lasipalatsin vielä lukea ehdottomasti ja toivon, että Maas ja hänen kirjansa kolahtaisivat minuun yhtä paljon kuin moniin muihinkin. Tällä hetkellä aika vain ei ollut kirjan puolella.

Lasipalatsi ei ole huono eikä kiinnostukseni sitä kohtaan ole poistunut. Toki ärsyttäviä piirteitä oli esimerkiksi Celaenassa, mutta ei mitään sellaista minkä takia hiuksia repisin päästä ja haluaisin heittää kirjan seinään. Lähinnä silmien pyörittelyn tasoista ärtymystä, joka saattaa myös mennä ohi kun kirjan kanssa joskus pääsen pitemmälle. Tällä hetkellä kirja ei kuitenkaan oikein napannut minua otteeseensa.

Lukujumia minulla on taas ollut, mikä on varmasti yksi iso tekijä tässä. Minua ei ole huvittanut lukea oikein yhtään mitään ja sen vuoksi on aikaa kulunut paljon tv:n ääressä sarjoja katsellen. Lukuhaluttomuuden myötä Lasipalatsiin tarttuminen on aina ollut inhottavaa, kun tiedän ettei nyt tee mieli lukea, mutta kuitenkin haluaisi saada kirjaa eteenpäin. Myös tämän vuoksi ajattelin, että olisi hyvä jättää kirja kesken, koska lukuhaluttomuus todennäköisesti sitten vaikuttaisi lukukokemukseen enkä saisi kirjasta sitä mitä toivoin.

Opiskelut on myös alkanut ja pitäisi lukujumi saada selätettyä. Lasipalatsin ollessa kesken en saanut enkä halunnut aloittaa uutta kirjaa, joten se olisi väistämättä vaikuttanut myös opintoja varten luettavaan aineistoon. Nyt minun on käytävä niihin käsiksi, joten en halunnut Lasipalatsin olevan keskeneräisenä stressinä takaraivossa. Toivon, että koulukirjojen ohelle saisin kuitenkin aloitettua jonkun vapaa-ajan lukemisen myös, mutta tärkeämpää on nyt keskittyä pakollisiin luettaviin.

Mutta Lasipalatsin suhteen toivoa ei ole kuitenkaan menetetty. Palaan kirjan pariin kun aika on oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti