keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Miia Pöllänen: Bujoilun voima

Kirja: Bujoilun voima
Kirjailija: Miia Pöllänen
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2017
Sivuja: 174

Opi bujoilun perusteet ja ota elämäsi haltuun. Bujoilun avulla voit muuttaa rutiinisi ja aloittaa unelmiesi elämän!

* * *

Noin vuosi sitten aloitin itse bullet journalin pitämisen, joka ei kuitenkaan kantanut pitkälle. Kiinnostus bujoon ja elämänhallintaan on kuitenkin pysynyt. Kalenteri minulla on ollut aina, tosin sitäkin olen käyttänyt vaihdellen. Vuoden aikana olen ehkä vasta kalenteria oikeasti oppinut käyttämään. Olen huomannut tarvitsevani sitä, jotta elämä ja varsinkin pää pysyy selkeänä. Jos en kalenteriin merkitse kaikkea tärkeää ylös vaan yritän muistaa ne, huomaan että kaikki on ihan kaaoksessa ja stressitaso nousee.

Bujoilun voima kirjalta odotin paljon, mutta ei se odotuksia täyttänyt. Bullet journalista se ei oikeastaan minulle antanut mitään uutta tietoa. Minua myös jostain syystä ärsytti lukea tätä kirjaa. Se on hyvä opas bujoilusta kiinnostuneille aloittelijoille, mutta asiasta tietäville vähän tylsä ja itseään toistava.

Olen huomannut myös, että toisinaan joissakin kirjoissa minua alkaa ärsyttää graafiset puolet ja tämän kirjan kanssa kävi myös niin. Leipätekstin fonttivalinta ei miellyttänyt minua lainkaan, mikä vaikutti yllättävän paljonkin lukukokemukseen. Myös tietynlainen johdonmukaisuus minusta kirjasta puuttui tyylillisesti. Milloin tehtiin luetteloita luettelomerkein, toisinaan kirjaimilla, milloin milläkin. Välillä myös kappaleiden eteen oli laitettu luettelomerkki, vaikka se ei mielestäni sitä olisi tarvinnut vaan olisi toiminut ihan pelkkänä kappaleenakin vallan mainiosti. Pikkuvikoja, jotka toisinaan nostavat ärsytyskynnyksen suureksi. :D

Mutta tosiaan kuten aikaisemmin sanoin, kirja on hyvä perusopas bujoilun aloittajille. Mindfulness-osuudesta ehkä sain eniten itselleni inspiraatiota omaa kalenteria ja elämän järjestämistä varten, mutta varsinaista inspiraatiota bullet journalin uudelleen kokeilua varten en saanut.

Arvosana:
★★★

PS. Yli kuukausi edellisestä postauksesta, huh! Taas sama vanha virsi jatkuu, en ole oikein saanut luettua mitään. Luulen, että se myös vähän jatkuu sillä opinnot ovat alkaneet ja ne nyt vievät täyden huomioni. Mutta toki opintojen takia tulen lukemaan tänä syksynä ainakin yhden runo- ja novellikokoelman, todennäköisesti muutakin. Mutta katsotaan kuinka käy muun lukemisen, toivon, että inspis iskisi, sillä hyllyni on täynnä kaikkea kivaa lukemista, jota odotan kovasti ja haluaisin aloittaa kaikki heti nyt. Mitään en kuitenkaan meinaa saada päätökseen. Eiköhän tämä kuitenkin tästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti