torstai 31. toukokuuta 2018

Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä ja muista sinkkuelämän perusasioita

Kirja: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
Kirjailija: Henriikka Rönkkönen
Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2016
Sivuja: 205

Mielikuvituspoikaystävä kertoo kaiken, mitä olet aina halunnut tietää sinkkuelämästä sekä paljon sellaista, mitä et olisi välttämättä halunnut tietää. Henriikka Rönkkösen tarina etenee säädöstä toiseen ja sydänsurusta uuteen ihastumiseen. Matkalla tavataan nännikarvamies, steriili mies ja pienimunainen mies ja pohditaan sinkkuelämän peruskysymyksiä: Mitä iloa dildosta voi olla? Miksi flippaaminen on suomen kielen tärkein sana? Minkälaisia ovat seurustelevien neuvot sinkuille? Miksi ei koskaan saa stalkata?

Hervottoman ronski opus karistaa sinkkuelämästä glitterin ja muistuttaa, että jokaisella sinkkunaisella pitäisi olla oma mielikuvituspoikaystävä.

* * *

Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä alkoi kiinnostaa sen saaman suosion takia muutama vuosi sitten. Sain siihen kuitenkin tartuttua vasta nyt, ja no, olihan tämä ihan hauska kirja.

Tämä tuntui enemmän tietynlaiselta elämäkerralta kuin fiktiiviseltä kirjalta, mutta ehkä tämä oli autofiktiota? En ole ennen tämänkaltaista kirjaa lukenut, jossa päähenkilö ei tule selkeästi esille kuka hän on. Lukiessa koko ajan ajattelin, että se on Henriikka itse, mikä sai sen elämäkerta-fiiliksen aikaan. Mutta tämä oli siinä mielessä ihan virkistävä kirjallinen tyyli, johon tutustua.

Luvut olivat ihan hauskoja ja Rönkkösen tyyli kirjoittaa oli huvittava, mutta en minä tästä kirjasta niin suurta viihdykettä saanut kuin moni muu tuntui saavan. Välillä tuntui, että tapahtumien kanssa kierrettiin kehää eikä edetty suuntaan tai toiseen. Tosin jonkin verran hyviä oivalluksia sinkkuelämästä (ja toisinaan elämästä ylipäätään) kirja sisälsi.

Takakannessa luvataan, että kirja kertoo kaiken mitä sinkkuelämästä haluat tietää ja myös sellaista mitä et. No ainakin tämän kirjan kohdalla jälkimmäinen piti paikkaansa, koska Rönkkönen kirjoittaa suorapuheisesti ja sensuroimattomasti joistakin asioista. Suorapuheisuus tähän humoristisuutta toikin mukanaan.

Tämä oli kuitenkin sen verran viihdyttävä, että ajattelin Rönkkösen seuraavankin kirjan, Bikinirajatapauksen, lukea jossakin vaiheessa, kunhan sen kirjaston varausjonosta itselleni saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti