maanantai 25. kesäkuuta 2018

Kyösti von Persiö: Kyösti : Asioita elämästä

Kirja: Kyösti : Asioita elämästä
Kirjailija: Kyösti von Persiö (toim. Heidi Holmavuo)
Kustantaja: Fitra
Julkaisuvuosi: 2017
Sivuja: 112

Kyösti on sosiaalisessa mediassa suursuosion saavuttanut amerikanbulldoggi, jonka elämää narttukoira Hilpan kanssa kymmenet tuhannet fanit seuraavat päivittäin.

Murteella puhuva, töissä käyvä ja sarkastisen huumorintajun omaava koira saa kenet tahansa harkitsemaan lemmikin hankkimista. 

* * *

Tämä oli tällainen hetken-mielijohde-laina kirjastosta kun satuin sen palautusautomaatilla ollessa bongaamaan. Ajattelin, että tämäkin voisi olla kevyt ja nopea kirja lukujumin taltuttamiseksi ja sitähän se oli kyllä. Kyöstiä seurailin jonkun aikaa Facebookissa, mutta joskus sitten siivoilin seurattavien listaa ja se tipahti pois. En siis tiedä kuinka paljon kirjassa oli matskua sieltä vai oliko kuvat ja jutut ihan uusia pelkästään kirjaa varten.

Nopeasti kirjan sain luettua ja kyllä Kyöstin tekstit hymyn nosti huulille. Kyöstin ihaamainen olemus on hellyttävä. Ehkä ilman Hilpan innokasta olemusta koirien jutuista ei saisi niin hauskoja, kun monestihan vastakohdat täydentävät toisiaan.
Hilppa rävähtelee kauheesti ja on kauheesti energinen ni aina en jaksais. Ja äiti kanssa, ko se siivoo. Millään jaksais semmosta. Koitan pitää ne ruodussa, mut ei ne aina tottele. Nartut on semmosia. (s. 80)
Kuvat olivat mukavia siinä mielessä, että ne olivat selkeästi tilannekuvia eikä (todennäköisesti) mitenkään lavastettuja. Tällaiselle kirjalle se minusta antaa enemmän arvoa, kun kuvataan sitä normaalia, aitoa elämää. Paras kuva kuitenkin ehdottomasti on kansikuva! Siitä välittyy jotenkin loistavasti Kyöstin olemus. Kuvassa on mielestäni myös tietynlaista arvokkuutta havaittavissa.

En tiedä onko tulossa toista Kyösti-kirjaa, mutta jos tulee, mielelläni tartun tällaiseen hyvän mielen koirakirjaan. Koirat kun on parhaita otuksia. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti