keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Paula Noronen: Yökoulu ja kadonnut opettaja & Yökoulu ja kauheat naapurit

Kirja: Yökoulu ja kadonnut opettaja
Kirjailija: Paula Noronen
Kuvitus: Kati Närhi
Sarja: Yökoulu #1
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2016
Sivuja: 61

Tiesitkö, että zombit ja vampyyrit käyvät koulua öisin? Yökoulunkäynti ei ole yhtään hullumpaa. Paitsi jos oma opettaja katoaa merkillisellä tavalla ja luokkaan astelee hämärähommista innostunut outo sijainen... Zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta päättävät selvittää kadonneen opettaja Kammosen mysteerin. Kouluhuoneen oven takaa he löytävät Kammosen haisevan perintökengän. Johtaako se heidät oikeille jäljille?

* * *

Tämä kirja tarttui matkaan ihan sattumalta. Ajattelin kokeilla millainen on "jäätävän jännä" helppolukuinen kirja lapsille. Ja mikäs sen kiinnostavampaa kuin vampyyrit ja zombit, sekä Kati Närhen ihana kuvitus.

Juoni oli kuitenkin mielestäni hyvä, perinteinen kidnappaus ja huijaaminen. Alusta asti sen tiesi kuka kirjassa on syyllinen, kun se oli ilmiselvästi tuotu esille. Norosen kirjoitustyyli teki kirjasta hauskan, vähän semmoinen höpsähtävä fiilis itselle tuli. Aikuiselle kirja on nopeasti luettava ihan mukava kirja, mutta lapsille tämä toki voi olla suurempi lukukokemus.Kirja: Yökoulu ja kauheat naapurit
Kirjailija: Paula Noronen
Kuvitus: Kati Närhi
Sarja: Yökoulu #2
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2017
Sivuja: 61

Yökoulun naapuritalossa asuu kiukkuinen pariskunta. Heitä häiritsee yökoulusta kuuluva meteli. Mitä ihmettä siellä melskataan? Ja vielä öiseen aikaan! Naapurit tekevät kaikkensa sulkeakseen koko koulun, mutta yökoulun oppilaita ei niin vain hätistetä. Ratkaisevatko zombipoika Paavo ja vampyyrityttö Martta kiperän tilanteen - vai iskeekö viikate sittenkin?

Paula Noronen jatkaa yökouluun sijoittuvaa helppolukuista kirjasarjaa, joka on pullollaan päätöntä huumoria ja jäätävän jännää äksöniä. Sarjakuvataiteilija Kati Närhen piirtämät kuvat zombien, vampyyreiden ja muiden yökoululaisten seikkailuista saavat lukijan selkäpiin karmimaan.

* * *

Luin heti perään sarjan seuraavan osan Yökoulu ja kauheat naapurit. Tarinaltaan se ei mielestäni yltänyt edellisen tasolle. Nipottavat naapurit valittivat melusta ja sen vuoksi koulu meinattiin sulkea. Mutta Martta ja Paavo uuden ystävänsä Missen kanssa saivat tilanteen (tietenkin) pelastettua.

Se mikä tässä oli mielenkiintoista oli Misse, jota ei edellisessä kirjassa ollut. Hahmona se oli alkuun vähän rasittava kun mikään ei kelvannut. Mielenkiintoista oli kuitenkin hänen yliluonnollisuutensa: hän on päivisin kissa ja öisin ihminen. En ole tainnut ennen vastaavaan törmätä, vaikka toki Pottereissakin McGarmiwa on animaagi ja pystyy muuttumaan kissaksi, mutta tavallaan Missen kohdalla on enemmän ihmissusiluontoisesta tilanteesta kyse. Lisäksi hän kuitenkin kissana ollessaan pystyi puhumaan.Nämä molemmat kirjat ovat varmasti lapsille mieluisia, en tiedä kuinka paljon heille on kirjoitettu kirjoja joissa seikkailevat vampyyrit ja zombit. Helposti lapsille tätä sarjaa kyllä voin suositella, mutta aikuiselle nämä olivat ihan mukavia lukupaloja (hehe). Kati Närhen kuvitukset ovat ihania ja sopii mainiosti vampyyri- ja zombi-teemaiseen kirjaan.

2 kommenttia:

 1. Voi ei, nämä pisti useasti silmään keväällä hyllyttäessä lastenkirjoja, nyt melkein tekisi mieli käydä lainaamassa nää! Agnes -kirjojen jälkeen oon ihan myyty Kati Närhen kuvituksille ja ois kiva plärätä läpi häneltä jotain muutakin.

  Ja hei, onpas kiva uusi banneri blogilla! Onko taustavärikin muuttunut, vai kuvittelenko omiani? No mutta, ihanan raikas ulkoasu silti! t. hieman kyllästynyt oman blogin värittömyyteen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Närhen kuvitukset on oikeastaan näiden kirjojen parhautta! Agnekset on itellä vielä kesken, mutta niitten tarinatkin on <3

   Taustavärikin muuttui joo, se taisi olla harmaa aiemmin (hyvin unohtuu nämä jo näköjään :D ) Kyllästyin kanssa ulkoasuun kun se jo ehti hyvän tovin olla. Vieläkin ajattelin joitakin muutoksia tehdä kunhan vain saan aikaiseksi ja taisteltua bloggerin kanssa.

   Poista