sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kevään 2019 kirjoja

En ole aiemmin tehnyt listausta uusista kirjoista. Nyt päätin, että kokoan kiinnostavia kevään tulevia kirjoja vähän myös itselle muistilistaksi. Paljon kustantajien katalogeissa olisi kiinnostavaa, mutta päätin jättää listoilta pois sarjat, joiden edellisiä osia en ole vielä lukenut. Välillä sitä toivoisi ettei tulisi näin paljoa kaikkea uutta mielenkiintoista kun vanhojakin on niin paljon lukematta! Mutta toisaalta, onneksi uusia kirjoja tulee! ♥

Yllättävää oli, että listani sisältää aika tasaisesti sekä aikuisten- että nuortenkirjallisuutta! Luen niin hitaasti, että on pakko karsia mielenkiintoisia kirjoja pois ja siksi yleensä tietokirjat ja aikuisten kirjat jää vähemmälle huomiolle. Toivoisin, että olisin nopeampi lukemaan niin voisin lukea enemmänkin aikuistenkirjallisuutta. Ehkä siihen tosiaan kevään myötä tulee vähän muutosta, vaikka näistä aikuistenkirjoista ehkä osa soveltuisi myös nuorten puolelle.

Nuorten/YA-kirjallisuus:

Sally Green: Savuvarkaat. Sally Greeniltä aloitin lukemaan Puoliksi pahaa, mutta jätin sen kesken kun oli lukujumi. Smoke of Thieves on Instagramissa pyörinyt paljon esillä ja tässä on tosi kaunis kansi. (Gummerus, 1/2019)

Nonna Wasiljeff: Tomupoika. Kuuntelin tänä syksynä Wasiljeffin esikoisen Loukkupojan ja se oli todella hyvä ja jäi cliffhangeriin. Onneksi jatko-osa ilmestyy pian, en malta odottaa! (Otava, 2/2019)

Becky Albertalli: Sydänsurujen kääntöpuoli. Minä, Simon, Homo Sapiens oli aivan ihana kirja! Aloitin Albertallin Upside of Unrequitedia lukemaan, mutta se ei englanniksi oikein lähtenyt vauhtiin. Jätin kirjan kesken ja toivoin että se suomennettaisiin, joten ehdottomasti lukulistalle! (Otava, 3/2019)

Nicola Yoon: Aurinko = Tähti. Tämän piti kaiketi ilmestyä jo aiemmin. En ole Yoonin Kaikki kaikessa -kirjaa lukenut mutta leffan katsoin ja pidin. (Tammi, 3/2019)

Anders Vacklin & Aki Parhamaa: Glitch. Sensored Reality saa jatko-osansa huhtikuussa. Luin ensimmäisen osan alkuvuodesta. Pelaamiseen liittyvä dystopia jäi suureen cliffhangeriin, että seuraavakin osa on pakko lukea heti kun ilmestyy. Mielenkiintoinen sarja, vaikka itse en pelaa videopelejä. (Tammi, 4/2019)

Nic Stone: Kolme on parillinen luku. Tästä nyt ei sinänsä ole muuta sanottavaa kuin YA-kirja, joten lukulistalle kiitos. (WSOY, 5/2019)


Aikuisten kirjallisuus:

Nora Roberts: Ensimmäinen vuosi. Lähtökohtaisesti en hirveästi kiinnitä huomiota mitä Nora Robertsilta julkaistaan, koska niitä nyt vain tulee niin paljon. Olen hänen Morsius-sarjan lukenut ja ne kirjat olivat hyvinkin viihdyttäviä, mutta hänen Morriganin risti -fantasiakirja ei taas vakuuttanut. Mielenkiintoista nähdä kuinka hän dystopiassa onnistuu, vai onko se romantiikka vain hänen juttunsa. (Gummerus, 1/2019)

Holly Bourne: Katsokaa miten onnellinen olen. Holly Bournen Normaali-trilogian ensimmäinen osa oli huippu ja harmittaa etten ole vielä sarjan muihin kirjoihin päässyt käsiksi. Häneltä kyllä menee kaikki automaattisesti lukulistalle, oli ne sitten aikuisille tai nuorille. (Gummerus, 2/2019)

Niina Mero: Englantilainen romanssi. Tämän kirjan kansi kiinnitti huomioni. Lisäksi Britanniaan sijoittuva viihdetarina kiinnostaa. (Gummerus, 2/2019)

Katri Alatalo: Ikuisesti, siskoni. Alatalolta en ole lukenut vielä mitään, vaikka Käärmeiden kaupunki hyllystä löytyy signeerattuna. Pitäisi ehdottomasti hänen tuotantoonsa tutustua jo ihan siksi, että hän on jyväskyläläinen kirjailija. (Gummerus, 3/2019)

Kate Morton: Kellontekijän tytär. Kate Mortonista olen kuullut paljon kehuja. Olen halunnut hänen tuotantoonsa tutustua jo aikaisemmin, mutta toistaiseksi en ole saanut tartuttua hänen järkäleisiinsä. Toivottavasti tähän tartun jossakin vaiheessa. (Otava, 3/2019)

V.E. Schwab: Magian syvempi sävy. Olen seurannut Instagramissa Victoria Schwabia jo pitkään. Briteissä ja Yhdysvalloissa hän tuntuu olevan todella suosittu kirjailija niin YA:n kuin aikuisten fantasiankin puolella. Onneksi häneltä nyt saadaan suomeksikin luettavaa! (Karisto, 3/2019)

Camilla Läckberg: Kultahäkki. Läckbergiltä olen joskus lukenut lyhyen Mantelintuoksua lumipyryssä -kirjan, mutta muuten hänen dekkareihinsa en ole koskenut. Hänen suosionsakin on uskomaton ja haluan tietää miksi. Kultahäkki avaa kaksiosaisen sarjan. (Otava, 4/2019)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti