maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosi 2018

Heipähei! Vuoden 2018 viimeisiä tunteja viedään. Ajattelin ensimmäisen kerran kirjoitella tänne vuosikatsauksen ja vähän tarkastella miten vuosi 2018 meni kirjojen parissa. En ole aiemmin tällaista koostetta kasannut, joten katsotaan millaisen tästä saan aikaiseksi.

Goodreadsissa asetin vuoden tavoitteeksi lukea 30 kirjaa. Ajattelin, että siinäkin on ihan tekemistä, varsinkin kun alkuvuosi meni erittäin nihkeästi, kun minulla oli kirjallisuuskurssi meneillään. Pakkolukemiset aiheuttavat aina minulle lukujumin. Kyseisellä kurssilla luettiin vieläpä klassikkokirjoja, edelleenkin kärsin klassikkoähkystä. Siksi olikin mukavaa huomata, että tästä vuodesta kehkeytyi toiseksi parhain lukuvuoteni 2010-luvulla. Luin 49 kirjaa!

Lukemista kirjoistani:
  • Aikuisten romaaneja oli 6
  • Nuorten/nuorten aikuisten romaaneja oli 11
  • Lasten kirjoja oli 11
  • Tietokirjoja (tai sinnepäin) oli 5
  • Sarjakuvia oli 15
  • Näytelmiä oli 1
  • Äänikirjoja oli 2
Sinänsä lukemissani kirjoissa ei ollut mitään yllättävää. Sarjakuvien määrä oli kiva huomata, niiden lukemista olen tietoisesti yrittänyt lisätä ja yritän myös jatkossakin.

Kaksi kirjaa sai tänä vuonna Goodreadsissa minulta viisi tähteä. Olen kuvitellut olevani niiden suhteen melko antelias, mutta en näköjään tänä vuonna. Nämä kirjat olivat Elina Pitkäkankaan Ruska (josta on blogipostaus tulossa asap) ja Nonna Wasiljeffin Loukkupoika. Pitkäkankaan Ruskalta osasin odottaakin huikeaa lukukokemusta, Loukkupoika taas oli superhyvä ylläri, sillä sen suhteen minulla ei ollut odotuksia entuudestaan.

Saga-sarjakuvat luin uudestaan ja aiemmin olin niille tainnut antaa viisi tähteä, mutta tällä kertaa laskin niiden arvosanat neljään. Hyviä ne ovat edelleenkin.

Huonoimmat arvosanat saivat Franz Kafkan Oikeusjuttu sekä Wilhelm Grimmin kuvakirja Rakas Mili. Kuvakirjoista en kirjoita blogipostauksia ollenkaan, joten tästä ei ole arviota blogissa. Kirjassa oli kauniit kuvitukset, sen takia sen päätinkin lukea kun töissä sitä muuten käsittelin. Sen sijaan tarina oli erittäin uskonnollinen enkä oikein pitänyt siitä.

Olen kyllä kaiken kaikkiaan 2018 vuoden lukusaldoon tyytyväinen, vaikka parempikin se olisi aina voinut olla. Paljon oli turhaa luppoaikaa, jonka olisi voinut käyttää lukemiseen. Paljon tuli myös katsottua eri tv-sarjoja, mikä tietysti on aina pois lukemiselta. Lukujumiakin on tuntunut olevan ilmassa, siksi tv usein vie voiton.

Ensi vuoden puolella on vielä tulossa bloggauksia loppuvuoden kirjoista. En vain ole vielä saanut aikaiseksi kirjoitella niitä valmiiksi. Kaikki tänä vuonna lukemani kirjat voi katsoa täältä

Mitä vuonna 2019?

En aio ensi vuonna osallistua lukuhaasteisiin muuta kuin asettamalla Goodreadsiin lukutavoitteen. Tavoitteeksi ajattelin asettaa 52 kirjaa. En halua ottaa stressiä siitä mitä pitäisi lukea, vaan yritän keskittyä itse lukemiseen lukemalla mitä tahdon. Yritän toki painottaa lukemisen oman hyllyn kirjoihin, mutta saas nähdä. Pääasia on se, että ylipäätään luen! :) Rästissä olevista arvostelukappaleista ajattelin kuitenkin aloittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti