V.E. Schwab: Magian syvempi sävy

Kirja: Magian syvempi sävy
Kirjailija: V.E. Schwab (suom. Mika Kivimäki)
Sarja: Shades of Magic #1
Kustantaja: Karisto
Julkaisuvuosi: 2019
Sivuja: 454
Arvostelukappale

Kell on yksi viimeisistä Antareista, joilla on harvinainen kyky matkustaa maailmojen välillä.

Harmaa Lontoo - ahdas ja magiaton - on hullun kuningas Yrjö III:n koti.

Punainen Lontoo on täynnä elämää ja taikuutta.

Valkoinen Lontoo on armottoman hallitsijaparin rautaisessa otteessa.

Ja entisaikoina oli olemassa myös Musta Lontoo...

Vaarallinen magia on valloillaan, ja petos väijyy joka nurkassa.Kiitoksia Karistolle tästä arvostelukappaleesta! Odotin innolla V.E. Schwabin Magian syvemmän sävyn suomennosta, kun olin kuullut paljon kehuja hänen kirjoistaan. Aloitin kirjaa lukemaan varmaan kolme kertaa ennen kuin pääsin siinä kunnolla etenemään. Kokonaisuudessaan luin sen todella huonoon aikaan, kun minulla oli lukujumi päällä. Se todennäköisesti vaikutti lukukokemukseen jonkin verran.

Kell on antari, joka pystyy matkustamaan maailmojen välillä. Hänen kotimaansa on Punainen Lontoo, jossa taikuus kukoistaa. Hän vie kuitenkin eri Lontoiden kuninkaallisten kirjeita maailmojen välillä, jotta kuninkaalliset voivat viestiä toisilleen. Valkoisesta Lontoosta kuitenkin lähtee Kellin mukana pahoja asioita liikkeelle. Selvittäessään sotkujaan, Kell saa avukseen taskuvaras Lilan.

Harmittaa, että en saanut tästä kirjasta niin hyvää lukukokemusta aikaiseksi kuin olisin toivonut. Lukemisesta tuli jossain määrin pakkopullaa, kun kirja oli kesken niin pitkän aikaa ja halusin sen saada vain loppuun. Magian syvempi sävy ei silti missään nimessä ollut huono.

Alkuun oli hankala muistaa jokaisen Lontoon ominaisuudet ja kuninkaalliset, sekä se, mihin aikaan tarina sijoittuu. Lopulta opin muistamaan eri Lontoot ja hahmottamaan miten Schwabin maailma rakentuu.

Paikoin juoni eteni hitaasti, mutta etenkin lopussa edettiin ryminällä. Pidin lopusta ja pidin häikäilemättömistä Danen kaksosista pahiksina. Mitään suurta cliffhangeria kirjan loppuun ei jäänyt, mutta seuraavassa osassa on toivottavasti mielenkiintoista lukea, mihin Lila päätyy. Toivon vain, että saan seuraavasta kirjasta paremman lukukokemuksen kokonaisuudessaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kate McMullan: Uusi oppilas

Camilla Läckberg: Kultahäkki

Kristina Ohlsson: Lasilapset