Riina & Sami Kaarla: Varkaan jäljillä

Kirja: Varkaan jäljillä
Kirjailijat: Riina ja Sami Kaarla
Sarja: Pet Agents #2
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2019
Sivuja: 155

Itsenäinen Kati-e rakastaa eläimiä yhtä palavasti kuin elektroniikkaa ja koodausta. Ti-bot on Kati-en rakentama lentorobotti. Yhdessä he ovat Pet Agents ja ratkovat lemmikkeihin liittyvät pulmat.

Kati-elle alkaa tulvia yhteydenottoja oudoista tapahtumista: lähiseudun kodeista on kadonnut tavaraa. Nokkelat kaverukset aloittavat salapoliisityön, joka osoittautuu hurjan jännittäväksi!Kuuntelin Riina ja Sami Kaarlan Pet Agents -sarjan ensimmäisen osan Täältä tullaan, lemmikit! äänikirjana. Lukijana toimi Kari Ketonen. Kirja toimi äänikirjana loistavasti ja Ketonen oli juuri hyvä lukija, joka osasi tuoda hyvin esille robotti Ti-botin olemuksen. Pidin kirjasta kovasti, joten luonnollisesti jatkoin seuraavaan osaan: Varkaan jäljillä.

Tässä osassa Ti-bot tutustuu Safi-nimiseen apinaan. Samoihin aikoihin Kati-e:n ja Ti-botin läheisiltä katoamaan erinäisiä tavaroita, joilla ei tunnu olevan mitään yhteyttä keskenään. Kati-e ja Ti-bot päättävät alkaa selvittämään kuka varas oikein on.
Kops. Jokin osui Ti-botiin. Robotti kääntyi ja näki edessään pienen apinan, joka oli hetki sitten huudellut puun latvassa. Se seisoi kahdella jalalla ja irvisteli pähkinöitä käsissään.

- Minä Safi. Apina. Mikä sinä olet? apina kysyi.

- Tilttis ja moro, minä olen robotti. Nimeni on Ti-bot.
Ensimmäisessä osassa jäin paitsi hienoista kuvituksista, joita oli tässä kirjassa ilo seurata. Niiden värimaailma on ihana ja raikas. Pidän muutenkin näistä lastenkirjoista kovasti. Ne ovat laadukkaita hyvänmielen lastenkirjoja. Ensimmäinen osa oli mielestäni ehkä aavistuksen mukavempi kuin tämä, mutta tämäkin viihdytti minua oikein hyvin. Se, miksi en tästä pitänyt niin paljoa, johtui luultavamminkin tuosta apinasta. Jotenkin se ärsytti minua. Kirjan parhaimpia kohtia olikin ne kaikki muut kohdat, joissa Safi ei ollut mukana. :D Toisinaan itseä hämmästyttää, miten pienet asiat voivat ärsyttää ja vaikuttaa näin esimerkiksi juuri lukukokemukseen... Mutta kokonaisuudessaan siis tykkäsin tästäkin kirjasta kovasti ja voin lämpimästi tätä suositella alakoululaisille - ärsyttävästä apinasta huolimatta.

Kommentit

  1. Olen katsonut töissä monesti tätä ensimmäistä osaa ja tiedän että vinkkarit vinkkaavat sitä. Pitääkin ehkä harkita äänikirjan kuuntelemista itsekin, kun tuntuu että usein en kykene tarttumaan fyysisenä kirjana noihin lastenkirjoihin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ja rohkeasti tartu vaan lastenkirjoihin ihan fyysisestikin :) Niissä on kiva, kun ne saa luettua niin nopeaa. Motivoi, haha :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kate McMullan: Uusi oppilas

Camilla Läckberg: Kultahäkki

Kristina Ohlsson: Lasilapset